Ahmet Turan ERDOĞAN

1966 yılında Tokat Avlunlar Eze Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. 1975 yılında girdiği Tokat İmam-Hatip lisesinden 1982 yılında mezun oldu. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesine girdi ve 1987 yılında İlahiyat diploması ile bitirdi. 1988 yılında Sivas İmranlı Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 1991 yılında Niksar İmam- Hatip Lisesine tayin oldu. Öğretmen ve idareci olarak 15 yıl görev yaptığı Niksar İmam-Hatip Lisesinden 2007 ılında Tokat Sağlık Meslek Lisesine atandı. Halen bu okulda öğretmen olarak görevini sürdürmektedir.

Yazıları ve şiirleri Yeşil Niksar Gazetesi, Danişmend Gazetesi, Yeni Tokat Gazetesi, , Haber60 Gazetesi, Tokat Güneş Gazetesi, Tokat Kültür Araştırma Dergisi, Toşayad Kümbet Dergisi, Heerlife Dergisi, Tokat Olay Dergisi ve Uçan Türk Dergisinde yayınlandı. Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Tokat Kent Konseyi üyeliği ve Tokat Avlunlar Derneği yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 06.12.2019 14:49 - Görüntülenme: 1739