T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / NİKSAR - 15 Temmuz Şehit Erdem Diker Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

    tarihçe Niksar İmam-Hatip Lisesi 1975 yılında, 8852 m2'lik hazine arsası üzerine Niksar İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılmış olup, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ailesine, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren öğrenciler yetiştirmek amacıyla eğitim öğretime açılmıştır.

    1970´li yıllarda Niksar İmam-Hatip Lisesini kazandırmak için Hacı Mustafa ÖZDEMİR, Osman YILDIZ, Ahmet SOBACI, Bedri ÜSTÜN'den oluşan ekip Derebağ mevkiinde Dedeağa tarlasını okul yeri olarak seçip çalışmalara başlamış fakat o dönemde açılış çalışmaları tamamlanmış olan Sanat Enstitüsüne İmam-Hatip´in yeri devredilmiştir. Daha sonra İmam-Hatip Lisesi için bugünkü yeri planlanmış ve aynı ekip 9 Ekim 1975 tarihinde Niksar İmam-Hatip Lisesinin hizmete açılmasını sağlamışlardır. Niksar İmam-Hatip Lisesi öğretim binası 26 Şubat 1975 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.

    Devlet Millet işbirliğiyle İmam-Hatip Lisesi öğretim binası yanında 250 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatına başlanmış, inşaat 21 Şubat 1994 tarihinde bitirilerek öğrenci yurdu hizmete açılmıştır. Bugün itibariyle 200 öğrenci Devlet Parasız Yatılısı olarak bu yurtta barınmaktadır.

    1993 yılında Niksar İmam-Hatip Lisesi Okulu ve Öğrencileri Koruma Derneği okul bünyesinde tatbikat camii yaptırma kararı almış, 1995 yılında hayırsever vatandaşların yardımıyla tatbikat camii yaptırılarak hizmete sunulmuştur. Okulumuz bünyesinde 2005-2006 öğretim yılından itibaren yabancı dili İngilizce olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretime açılmıştır.

Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklılığı test edilen öğretim binasının yetersizliği tespit edilmiştir. Okul idaresinin ve paydaşlarının girişimi sonucu hizmet binasının yenilenmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Çizilen plan " 09.05.2014 tarihinde "Tokat/Niksar 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi İnşaatı" T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü emri doğrultusunda "Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tasdik olunmuştur. 2014 Ağustos ayı itibariyle Eğitim-öğretim materyalleri Ulucan İlköğretim Kurumuna taşınmış ve emektar binanın yıkım çalışmalarına, müteakibinde 13.10.2014 tarihinde şu anki hizmet binasının inşaatı başlamıştır.23.12.2015 tarihli Geçici Kabul Tutanağı sonucu gerekli işlemler tamamlanarak 2016 Ocak ayı sonu itibariyle Ulucan İlköğretim Kurumu binasından şuanki hizmet binamıza taşınarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi parçalamak isteyen hain fetö örgütünün kalkışmasına DUR demek için sokaklara dökülen ve vatan uğruna şehit olan kahramanlarımızın isimlerini yaşatmak amacıyla bazı okulların isimleri değiştirilmiştir. Bu çerçevede 2004 yılında okulumuzdan mezun olan ve hain kalkışma gecesi İstanbul'da şehit olan Erdem Diker'in ismi 24.08.2016 tarihli Valilik Oluru ile okulumuza verilmiştir.

    Okulumuz eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı, 29 Öğretmen, 1 memur, 3 Hizmetli, 4 Sözleşmeli personel kadrosuna sahiptir. Okulumuz 302 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Şehit Erdem DİKER´in Hayatı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 12.05.2020 22:36 - Görüntülenme: 1714
  Beğen | 1  kişi beğendi